
حمایت ویژه پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران از دهمین رویداد WSS
به گزارش پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران؛ دهمین دوره رویداد علمی WSS (Winter Seminar Series) با حضور بیش از ۱۵۰۰ نفر بهصورت حضوری و مجازی در تاریخ ۲۱ و ۲۲ فروردینماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. این نخستین حضور رسمی پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران در این رویداد بود که با حمایت و مشارکت فعال همراه شد.
در آیین اختتامیه این رویداد، علیمحمد مصباحینیا، رئیس پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران، با بیان اینکه فناوری و نوآوری در حوزه هوش مصنوعی در کشور در حال شکلگیری است، اظهار کرد: ما حدود ۶ ماه پیش فعالیت پردیس را با تیمی توانمند و استقرار در فضایی مناسب در مرکز تهران آغاز کردیم. در این مسیر، اقدام به راه اندازی و تاسیس مراکز نوآوری تخصصی متعددی در سراسر کشور شد و همکاریهایی مناسبی با معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت علوم و سایر نهادها شکل گرفته است.
وی هدف اصلی پردیس را توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری هوش مصنوعی در کشور با ایجاد پروژههای مشترک و ارتقاء همکاریها میان دانشگاه و صنعت عنوان کرد و با اشاره به آمار وزارت علوم، یادآور شد که علیرغم تولید سالانه حدود ۷۵ هزار مقاله، همچنان اتصال این دانش به بازار کار ضعیف است.
مصباحینیا افزود: سالانه حدود ۳۰۰ هزار پایاننامه در کشور تولید میشود، اما به دلیل نبود ارتباط میان عرضه علم و تقاضای بازار، بسیاری از آنها به محصول یا خدمت قابل استفاده تبدیل نمیشوند.
رئیس پردیس هوش مصنوعی با تأکید بر اهمیت تقاضامحوری در پژوهشها تصریح کرد: در کشورهای پیشرو سه مرحلهی پروژه، برنامه و تصویر آینده بهطور منسجم دنبال میشود، اما در کشور ما تمرکز صرف بر پروژهها باعث شده خروجیها اثرگذاری لازم را نداشته باشند.
وی ایجاد «نظام مسائل» بر پایهی نیازهای واقعی صنایع کشور را یکی از اقدامات مهم پردیس عنوان کرد و گفت: با دریافت نیازهای مختلف از وزارت صمت، وزارت ارتباطات، صنایع خودرو و پتروشیمی، یک بانک تقاضای واقعی شکل دادهایم که از طریق آن میتوان پایاننامهها و پروژههای دانشگاهی را به سمت حل مشکلات واقعی هدایت کرد.
مصباحینیا همچنین از حمایت پردیس از پروژهها و پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری خبر داد و افزود: امکان ارائه فضای استقرار برای تیمهای تحقیقاتی در مسیر تبدیل ایده به محصول نیز فراهم شده است.
وی در پایان با اشاره به نخستین حضور رسمی پردیس در دانشگاه صنعتی شریف، تأکید کرد: پردیس هوش مصنوعی در سال گذشته برگزارکننده و حامی بیش از 15 رویداد ملی و بینالمللی در حوزه هوش مصنوعی بوده است و از این پس حضور فعالتری در رویدادهای علمی ملی خواهد داشت و همکاری با دانشگاهها و شرکتها را گسترش خواهد داد.
گفتنی است در دهمین دوره WSS، بیش از ۳۶۰ نفر به صورت حضوری و ۱۲۰۰ نفر به صورت مجازی شرکت داشتند. این رویداد که با تمرکز بر موضوعات علمی و نوآورانه برگزار شد، با اهدای جوایز به سه شرکتکننده برتر به کار خود پایان داد.