چین ؛رقیب استارلینک با تصرف فضا

چین ؛رقیب استارلینک با تصرف فضا

 به گزارش پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران؛  صورت‌های فلکی Guowang و Qianfan چین قصد دارند هزاران ماهواره را پرتاب کنند، که باعث افزایش ازدحام فضایی و زباله‌ها می‌شود.

 مراحل موشکی که در مدار باقی می‌مانند، ممکن است بیش از صد سال دوام بیاورند و خطر برخورد را افزایش دهند.نگرانی‌ها درباره شفافیت و پایبندی به بهترین شیوه‌های بین‌المللی در فعالیت‌های فضایی چین همچنان قابل‌توجه است.

در سال‌های اخیر، برنامه‌های جاه‌طلبانه چین برای پرتاب صورت‌های فلکی عظیم ماهواره‌ای، نگرانی گسترده‌ای در میان کارشناسان فضایی و محیط‌زیست ایجاد کرده است.

با معرفی صورت‌های فلکی Guowang و Qianfan، چین قصد دارد هزاران ماهواره را در مدار مستقر کند، که به‌طور بالقوه فضا را با زباله‌هایی پر می‌کند که می‌توانند پیامدهای طولانی‌مدتی داشته باشند. اداره فضایی این کشور به دلیل مدیریت پرتاب‌های موشکی، به‌ویژه در مورد دفع مراحل موشکی، مورد انتقاد قرار گرفته است.

در سال ۲۰۲۲، چندین پرتاب برای ایستگاه فضایی تیانگونگ منجر به بازگشت‌های غیرکنترل‌شده موشک‌ها شد که باعث نگرانی شد، به‌طوری که در یک مورد، اسپانیا مجبور به بستن حریم هوایی شمالی خود شد.

موشک‌های فالکون ۹ اسپیس‌ایکس بازگشت‌های کنترل‌شده‌ای انجام می‌دهند، اما تعداد زیاد ماهواره‌ها همچنان چالش‌هایی برای ستاره‌شناسان و جامعه علمی جهانی ایجاد می‌کند. سطوح بازتابنده روی ماهواره‌های استارلینک، مشاهدات تلسکوپ‌های زمینی را مختل می‌کند و تحقیقات نجومی را پیچیده‌تر می‌کند.